Amazing Vegan Kibbeh

(La version en français suivra)

Vegan and Gluten-free Kibbeh!!

Preparation time: 20 minutes

Cooking time: 50 minutes = 8-9 minutes quinoa + 50 minutes kibbeh

Kibbeh is originally a Middle Eastern dish usually made with wheat and different meats. Needless to say, this is an adaptation of the original dish, which makes it gluten-free, vegan and healthier. This is the family friend Maria Inês’ recipe, which I adapted to make it vegan. This recipe makes and extremely delicious and healthy lunch or dinner, since Quinoa is a whole grain rich in protein, iron and lots of fiber, minerals and vitamins, which makes it a perfect base for a vegetarian meal. Also, it has been proven to be great for diabetes and blood sugar stability. Plus, the many vegetables in this recipe add vitamins and minerals to it, and the tofu brings the protein we need.

Go on, try this fulfilling and completely nutritious meal! :)

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Ingredients

-1 medium onion

-1 garlic clove

-1 medium carrot

-1 medium zucchini

-1/4 bell pepper

-1 tbsp of the three together: mint, parsley and chives

-1 box of extra firm silken tofu (around 350 grams / 12.3 oz)

-3/4 cup quinoa

-4 tbsp gluten-free soy sauce

-4 tbsp olive oil

-A pinch of salt, cumin and black pepper

-3 tbsp unsalted mixed nuts

Transformation time!

-Heat the oven at 180 C / 350 F

-Cook the quinoa (but not completely!!): Bring 1 cup of water to boil (with a pinch of salt and a pinch of garlic powder in it), then add the quinoa and reduce heat to low, leave it for 8-9 minutes. When the quinoa will absorb all the water, it’s ready! (It will be more Al Dente than a completely cooked quinoa)

-Cut the onion, garlic, carrot, bell pepper and zucchini in very small pieces

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-To a frying pan in high heat with a bit of olive oil, add the onion and garlic and stir

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-After a few minutes, add the other vegetables, parsley and chives

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-Keep stirring, and add the salt and pepper

-Turn off the heat and let the mixture cool while you take the tofu out of the box, add it to a medium bowl and mash it with a fork

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-Add the cooked quinoa to the tofu and the sautéed vegetables

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-Add the cumin, more pepper to taste and 1 tbsp soy sauce

-Spread a bit of olive oil on a baking pan

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-Add the mixture to the pan and already mark  on it the squares

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-Use a cooking brush to spread the rest of the olive oil and soy sauce on it (about 2 tbsp of each)

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-Leave it in the oven for 30-40 minutes

-Take it out of the oven, let it cool completely and add the nuts on top

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-Enjoy it with a fresh salad (:

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Bon appétit!



Kibbeh végétalien et sans gluten!!

Temps de préparation: 20 minutes

Temps de cuisson: 50 minutes = 8-9 minutes quinoa + 50 minutes kibbeh

Le Kibbeh est originalement un repas du Moyen-Orient, qui est fait avex du blé et de diverses viandes. Il est donc inutile de dire que ceci est une simple adaptation du met original, en essayant de le rendre végétalien, sans gluten et bien plus santé! Ceci est aussi une adaptation de la recette d’une amie de la famille, Maria Inês. Cette recette fait donc un repas santé et délicieux, car le quinoa est un grain entier riche en protéines, fer, fibres, minéraux et vitamines. Aussi, il a été prouvé que le quinoa est bénéfique pour la stabilité du sucre dans le sang. En plus, les légumes dans ce kibbeh y ajoutent des vitamines et minéraux, et le tofu amène la protéine nécessaire.

Donc allez-y, essayez ce bon repas complet et nutritif! :)

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Ingrédients

-1 oignon moyen

-1 gousse d’ail

-1 carotte moyenne

-1 zucchini moyen

-1/4 poivron rouge ou jaune

-8 olives

-1 cuillère à table des trois ensemble: mente, persil et ciboulette

-1 boîte de tofu extra ferme à texture fine (environ 350 grammes / 12.3 oz)

-3/4 tasse quinoa

-4 cuillère à table sauce soya sans gluten

-4 cuillères à table huile d’olive

-Une pincée de sel, cumin et poivre noir

-3 cuillère à table mélange de noix non salées

Transformation!

-Préchauffer le four à 180 C / 350 F

-Cuisiner le quinoa (mais pas complètement!!): Amener 1 tasse d’eau à ébulition avec une pincée de sel et de poudre d’ail. Ensuite ajouter le quinoa et diminuer le feu, le laisser pendant 8-9 minutes. Lorsque le quinoa aura absorbé toute l’eau, ce sera prêt! (Ce sera plus Al Dente que le quinoa complètement cuit)

-Couper les oignons, olives, ail, carottes, poivron et zucchini en petits morceaux

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-Dans une poêle à frire, ajouter un peu d’huile d’olive, les oignons et l’ail. Mélanger.

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-Après quelques minutes, ajouter les autres légumes, la ciboulette et le persil

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-Continuer à mélanger, puis ajouter du sel et du poivre

-Éteindre le four et laisser le mélange refroidir. En même temps, enlever le tofu de la boîte, le mettre dans un bol et l’écraser avec une fourchette

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-Ajouter le quinoa mi-cuit et les légumes

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-Ajouter le cumin, du poivre au goût et 1 cuillère à table de sauce soya

-Tartiner un peu d’huile d’olive sur une plaque à cuisson

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-Ajouter le mélange à la plaque et marquer les carrés

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-Utiliser une brosse à cuisson pour tartiner le reste d’huile d’olive et sauce soya (environ 2 cuillères à table de chaque)

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-Laisser le tout dans le four pendant 30-40 minutes

-Enlever le kibbeh du four, laisser le tout refroidir et ajouter les noix dessus

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-Appréciez-le avec une salade fraîche (:

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Bon appétit!

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