Healthy Banana Cake

(La version en français suivra)

Healthy Banana Cake: Gluten-free and Dairy-free

Preparation time: 7 minutes

Cooking time: 30 minutes

This banana cake is not only delicious but also easy to make! It makes a perfect snack or breakfast. I present to you the family friend Dudu’s recipe, naturally gluten-free, with no added sugar and dairy-free. It’s extremely healthy, first because oats have been proven to lower cholesterol in the digestive tract, which keeps the cholesterol from being absorbed into the bloodstream. Also, they are high in fiber, which is good for a person’s overall health as well as their digestive health. Plus, oats help relieve stress and are essential for energy production, because they are rich in B vitamins. Now, here is why you should always eat bananas. They are rich in fiber, potassium, magnesium and vitamin B. This means they aid digestion, weight loss, are good for muscle cramps, improve mood, regulate blood sugar, and much more. Give this one a try, you won’t regret it ;)

HealthyBananaCake5-min

Ingredients

-2 large bananas

-1 cup oat flakes

-1/3 cup coconut oil (or any organic oil)

-1/2 cup dates (without core)

-2 eggs

-1 teaspoon baking powder

-A pinch of cinnamon

Transformation time!

-Preheat the oven at 200 C / 400 F

-Mix everything together in a blender/vitamix

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-Brush a bit of melted coconut oil on a baking pan

-Add the mixture to the pan and sprinkle cinnamon on it

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-Leave it in the oven for about 30 minutes

-Take it out of the oven and let it cool completely

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-Enjoy it with some fresh fruit

bb5

Bon appétit!



Gâteau aux Bananes Santé: Sans gluten et sans produits laitiers 

Temps de préparation: 7 minutes

Temps de cuisson: 30 minutes

Ce gâteau aux bananes n’est pas seulement délicieux mais aussi facile à faire! Il peut être une collation parfaite, ou alors un déjeuner (pétit déjeuner, pour les français ;). Je vous présente ici la recette de Dudu, une amie de la famille; c’est naturellement sans gluten, produits laitiers ou sucre ajouté. Il est donc vraiment santé, car l’avoine baisse le cholestérol dans le tube digestif, ce qui empêche qu’il soit absorbé dans le sang. Aussi, l’avoine est riche en fibre, ce qui est bénéfique pour la santé générale ainsi que la santé digestive. En plus, l’avoine aide à soulager le stress et est essentielle pour la production d’énergie au niveau des cellules, car elle est riche en vitamines B. Et les bananes? Elles sont riches en fibres, potassium, magnésium et vitamines B. Elles aident également la digestion et la perte de poids, puis en plus d’être bénéfiques pour les crampes musculaires, les bananes aident à améliorer l’humeur, réguler le taux de sucre dans le sang, et bien plus. Essayez-donc cette recette, vous ne le regretterez pas ;)

HealthyBananaCake5-min

Ingrédients

-2 grandes bananes

-1 tasses flocons d’avoine

-1/3 tasse huile de coco (ou n’importe quel huile végétal biologique)

-1/2 tasse dattes sans noyau

-2 oeufs

-1 cuillère à table poudre à lever

-Une pincée de cannelle

Transformation!

-Préchauffer le four à 200 C / 400 F

-Mélanger tous les ingrédients dans un blender/vitamix

HealthyBananaCake1-min

-Pinceler de l’huile de coco fondu sur une plaque à cuisson

-Ajouter le mélange à la plaque et saupoudrer de la cannelle dessus

HealthyBananaCake3-min

-Laisser le tout dans le four pendant environ 30 minutes

-Enlever le gâteau du four et le laisser refroidir

HealthyBananaCake4-min

-Enjoy it with some fresh fruit

bb5

Bon appétit!

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