Vegan Indian Chickpea Stew

(La version en français suivra)

Vegan Indian Chickpea Stew

Cashews soaking time: 20 minutes

Preparation time: 15 minutes

Cooking time: 25-30 minutes

This stew is warm, creamy, comforting and a real explosion of flavors! Perfect for the cold weather, this stew is so freaking healthy you won’t even believe it. It is 100% vegan, gluten free, extremely easy to make and delicious to eat.

First, cashews contain less fat than other nuts and have antioxidant content, as well as plenty of benefits for your heart, energy production and bones and blood cell health. Second, sweet potatoes are considered as a superfood and one of the healthiest vegetables of the planet, plus it has anti-cancer effects. Third, spinach prevents brain tumor and different types of cancer (kidney, stomach, lungs…), plus it’s full of vitamins (such as A and B2) and minerals (such as iron and calcium). Four, chickpea is among the healthiest beans you can eat, beneficial against diabetes, heart and bone health, blood pressure, cholesterol and finally, digestion. Finally, the Indian spices used in this recipe help prevent cancer, skin inflammation, congestion, digestion and type 2 diabetes.

So go ahead, cook this flavorful, colorful, healthy vegetarian meal (:

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Ingredients

-3 cups unsalted cashews

-6 cups water

-1 tbsp fresh ginger

-2 tbsp coconut oil

-3 small onions

-2 tbsp garlic

-4 cinnamon barks

-2 tbsp turmeric

-1/2 teaspoon cayenne pepper

-2 teaspoons sweet paprika

-2 teaspoons coriander powder

-1 teaspoon cumin

-1 teaspoon cardamom powder

-2 medium potatoes or sweet potatoes

-1/4 cup water

-1,5 cups/cans cooked chickpeas

-3 cups fresh spinach

-Salt and garlic powder to taste

Transformation time!

-Start with the cashew cream: Soak the cashews in water for 20 minutes

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-Then, put the soaked cashews without the water in a blender (or Vitamix), add 6 cups of new water and the ginger

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-Blend at high speed for about 2 minutes, until it becomes a white homogeneous cream

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-Cut the potatoes or sweet potatoes in small squares

-Chop the onions

-Add to a large pan on medium heat the coconut oil, onions and garlic and stir for 3-5 minutes

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-Add the spices to the pan

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-Add the potatoes or sweet potatoes, 1/4 cup of water and let it cook for 5-7 minutes

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-Add the cooked chickpeas and the cashew cream, and keep stirring until it’s all cooked (for about 15-20 minutes)

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-Don’t be afraid to taste it and add a bit more of the spices and salt to taste

-Finalize by adding the spinach to the mix

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-Serve it in a bowl and eat right away

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Bon appétit!



Ragoût de Pois Chiches Indien, Végétalien

Temps de noix de cajou trempée: 20 minutes

Temps de préparation: 15 minutes

Temps de cuisson: 25-30 minutes

Ce mijoté est chaud, crémeux, réconfortant et une vraie explosion de saveurs! Il est parfait pour un climat froid, et tellement bon pour la santé! Il est 100% végétalien, sans gluten, facile à préparere et délicieux à déguster.

En premier lieu, les noix de cajou contiennent moins de gras que les autres noix et ont plein d’antioxidants, ainsi que beaucoup de bénéfices pour le coeur, la production d’énergie, les os et la santé cellulaire. En deuxième lieu, les patates douces sont considérées comme un superaliment et le légume le plus bénéfique pour la santé, sans compter ses effects anti-cancérigène. En troisième lieu, les épinards préviennent les tumeurs au cerveau et de différents types de cancer (rein, estomac, poumons…), puis ces feuilles sont pleines de vitamines (surtout A et B2) et minéraux (comme le fer et le calcium). En quatrième lieu, les pois chiches sont parmis les fèves les plus bénéfiques pour la santé, en aidant à la prévention du diabète, et en contribuant à la santé des os et du coeur, ainsi qu’à la tension artérielle, le cholesterol et la digestion. Finalement, les épices indiennes utilisées dans cette recette aident à prévenir le cancer (surtout le cancer de la peau), l’inflammation de la peau, la congestion, la digestion et le diabète de type 2.

Donc allez-y, cuisinez ce repas végétarien plein de saveurs et de couleurs (:

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Ingrédients

-3 tasses noix de cajou non-salées

-6 tasses eau

-1 cuillère à table gingembre frais

-2 cuillère à table huile de coco

-3 petits oignons

-2 cuillère à table ail

-4 écorces de cannelle

-2 cuillère à table curcuma en poudre

-1/2 cuillère à thé poivre de cayenne

-2 cuillère à thé paprika douce

-2 cuillère à thé poudre de coriandre

-1 cuillère à thé cumin

-1 cuillère à thé cardamome

-2 pommes de terre ou patates douces moyennes

-1/4 tasse eau

-1,5 tasses pois chiches cuits

-3 tasse épinards frais

-Sel et poudre d’ail au goût

Transformation!

-Commencer avec la crème de cajou: faire tremper les noix pendant 20 minutes

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-Puis, mettre les noix de cajou sans l’eau dans un robot culinaire (ou Vitamix), ajouter 6 tasses de nouvelle eau et le gingembre

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-Mélanger à haute vitesse pendant au moins 2 minutes, jusqu’à ce que cela devienne une crème blanche homogène

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-Couper les pommes de terre ou les patates douces en petits carrés

-Couper les oignons

-Ajouter à une grande casserole à feux moyen l’huile de coco, les oignons et l’ail. Mélanger tranquilement pendant 3-5 minutes

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-Ajouter les épices à la casserole

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-Ajouter les patates, 1/4 tasse d’eau et laisser le tout mijoter pendant 5-7 minutes

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-Ajouter les pois chiches cuits et la crème de cajou, puis continuer à mélanger jusqu’à ce que cela soit complètement cuit (environ 15-20 minutes)

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-N’ayez pas peur d’y goûter et ajouter plus d’épices et sel au goût

-Finir le tout en y ajouter les feuilles d’épinards

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-Le servir dans un bol et savourer!

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Bon appétit!

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