Simple Roasted Vegetables

(La version en français suivra)

Simple Roasted Vegetables

Preparation time: 10 minutes

Cooking time: 30-35 minutes (it depends on the vegetables)

Yields: Two large pans of vegetables. It’s enough for five people as a side dish

vegg13.jpg

Roasted vegetables are an essential part to knowing how to cook! Everyone should be able to do it, and it can be personalized according to which vegetables and herbs you like the most. It is extremely healthy and simple to cook. I like to make this recipe on the weekend and eat it throughout the week as a snack or side dish.

Be aware that some veggies are softer (like broccoli and cauliflower) and will take less time to cook, while others are hard (like squash and potatoes) and will take longer to cook. Here I chose to cook all of them together, even though I had softer and harder ones, since I like the squash more crunchy. If you don’t, you can follow the recipe but bake the hard vegetables first, then after 10 minutes add the rest of the vegetables.

Ingredients

-One medium Butternut Squash

-4 medium carrots

-2 medium zucchini

-2 stems broccoli

-1 medium bell pepper

-Other vegetables of your choice, literally anything (onions, tomatoes, potatoes, cauliflower…)!

RoastedVegetables

-5 tbsp olive oil

-2 tbsp of maple syrup (for a sweeter, fresher taste) OR soy sauce (for a saltier, more Asian taste)

-A pinch of salt and one of black pepper

-1 tbsp Rosemary

-1 teaspoon herb blend

-2 small sage leaves

-Other herbs at your choice

Transformation time!

-Heat the oven to 220 C / 425 F

-Clean and wash the vegetables, then chop them in medium squares: be careful to chop all of them in uniform pieces

RoastedVegetables2

-In a small bowl, add the olive oil, maple syrup, salt and pepper

RoastedVegetables1

-In a large bowl, add the chopped vegetables

-Empty the sauce on the vegetables in the large bowl

RoastedVegetables3

-Mix everything

RoastedVegetables4

-Spread the vegetables with sauce on two baking pans with aluminium foil

RoastedVegetables5

-Add the herbs on the top

RoastedVegetables6

-Leave it in the oven for 30-35 minutes, stirring every 10 minutes (halfway, switch places of the pans)

RoastedVegetables7

-It will be ready when you can easily pierce the vegetables with a fork and the edges are crispy

RoastedVegetables8

Bon appétit!



Légumes Rôtis 

Temps de préparation: 10 minutes

Temps de cuisson: 30-35 minutes (ça va dépendre des légumes)

Done: Deux grands plateaux de légumes. C’est assez comme accompagnement pour cinq personnes

vegg13.jpg

Des légumes rôtis sont une partie essentielle de savoir cuisiner! Tout le monde devrait être capable de les cuisiner, et cette recette peut être personnalisée selon vos légumes et herbes préférés! C’est aussi extrêmement facile à cuisiner et bénéfique pour la santé. J’aime faire cette recette la fin de semaine et manger ces légumes pendant la semaine qui suit, comme accompagnement ou collation.

Faites attention, quelques légumes sont plus souples (comme le broccoli et le chou-fleur)  dont ont besoin de rôtir moins longtemps, alors que d’autres sont plus durs (comme la courge ou la patate) donc ont besoin de rôtir plus longtemps. Cependant, j’ai choisi de tout cuire ensemble, même si j’avais des légumes souples et durs, parce que j’aime bien que la courge soit croquante (plutôt que molle). Mais c’est à vous de choisir, vous pouvez également suivre la recette mais laisser cuire les légumes durs seuls pendant 10 minutes puis ajouter les autres.

Ingrédients

-1 courge ‘butternut’ (musquée) moyenne

-4 carottes moyennes

-2 zucchini moyen

-2 tiges broccoli

-1 poivron rouge moyen

-Autres légumes à votre choix, n’importe lesquels (oignons, tomates, patates, chou-fleur…)!

RoastedVegetables

-5 cuillères à table huile d’olive

-2 cuillères à table sirop d’érable (pour un goût plus doux et frais) OU de la sauce soya (pour un goût plus salé et une touche Asiatique)

-Une pincée de sel et de poivre

-1 cuillère à table romarin

-1 cuillère à thé mélange de fines herbes

-2 petites feuilles de sauge

-Autres herbes à votre choix

Transformation!

-Chauffer le four à 220 C / 425 F

-Nettoyer et laver les légumes, puis les couper en morceaux carrés moyens: attention, coupez tous les légumes uniformément enmême taille

RoastedVegetables2

-Dans un petit bol, ajouter l’huile d’olive, le sirop d’érable, le sel et le poivre

RoastedVegetables1

-Dans un grand bol, ajouter les légumes coupés

-Vider la sauce sur les légumes, dans le grand bol

RoastedVegetables3

-Tout mélanger

RoastedVegetables4

-Étendre les légumes mouillés de sauce sur deux plateaux à cuissoon avec du papier aluminium

RoastedVegetables5

-Ajouter les herbes sur le dessus

RoastedVegetables6

-Laisser le tout dans le four pendant 30-35 minutes, en mélangeant à toutes les 10 minutes (et à la moitié du temps, échanger les plateaux de place)

RoastedVegetables7

-Quand ce sera prêt, les légumes devront être facilement percés avec une fourchette et les bords doivent être croustillants

RoastedVegetables8

Bon appétit!

Advertisements