Nourishing Quinoa Salad

(La version en français suivra)

Simple and Nourishing Quinoa Salad

Preparation time: 7 minutes

Cooking time: 13 minutes

Total time: 20 minutes

Recipe for three people

This recipe makes a perfect lunch or dinner when you are in a hurry to prepare a nourishing healthy meal. It is light, vegetarian, yet full of protein and vitamins. You can also make a large quinoa salad and keep it in the fridge for the whole week!

Quinoa is a whole grain rich in protein, iron and lots of fiber, minerals and vitamins, which makes it a perfect base for a vegetarian meal. Also, it has been proven to be great for diabetes and blood sugar stability. Plus, it’s naturally gluten-free! Plus, Brazil nuts are rich in the mineral selenium, which is important for the body and regulates the inflammatory response and some aspects of the allergic response, which makes it great for allergies and inflammation. Also, pumpkin seeds are important for a body’s antifungal activity as well as acne.

So go on, try it! :)

QuinoaSalad1

Ingredients

-1 cup / 200 g organic quinoa

-2 cups water, a pinch of salt, pepper, garlic powde

-One medium carrot

-One medium cucumber

-One medium bell pepper

-More vegetables of your choice! I sometimes like to add spinach and raw broccoli as well

-2 tbsp pumpkin seeds

-2 tbsp sesame seeds

-2 tbsp Brazil nuts

-3 tbsp almonds

-1 tbsp dried cranberries

-More seeds and nuts of your choice! I like to add sunflower seeds, cashews, pistachios…

-2 tbsp olive oil

-1 tbsp maple syrup

-A few drops  of lemon juice(less than half a lemon)

Transformation time!

-Bring the water to boil (with a pinch of salt and a pinch of garlic powder in it), then add the quinoa and reduce heat to low, leave it for 13 minutes. When the quinoa will absorb all the water, it’s ready!

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-Start cutting your vegetables

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-Let the quinoa cool down

-Mix everything together in a bowl, including the olive oil, maple syrup, lemon juice, a pinch of salt and pepper

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Bon appétit!



 Salade de Quinoa: Simple et Nutritive 

Temps de préparation: 7 minutes

Temps de cuisson: 13 minutes

Temps total: 20 minutes

Recette pour trois personnes

Cette recette est parfaite pour un dîner ou souper préparé rapidement, mais nutritif et santé. Cette salade est légère, végétarienne, mais pleine de protéines et minéraux. Vous pouvez en faire une grande et la garder dans le réfrigérateur pour la semaine!

Le quinoa est un grain entier riche en protéines, fer, fibres, minéraux et vitamines. Aussi, il a été prouvé que le quinoa est bénéfique pour la stabilité du sucre dans le sang. En plus, il est naturellement sans gluten! Aussi, les noix du Brésil sont riches en selenium, un minéral qui réglemente la réponse inflammatoire et allergique du corps. Les graines de citrouille sont importants pour l’activité antifongique du corps, ainsi que l’acné.

Donc vas-y, essaye-la!

QuinoaSalad1

Ingrédients

-1 tasse / 200 g quinoa biologique

-2 tasses d’eau, une pincée de sel, poivre et une pincée de poudre d’ail

-Une carotte moyenne

-Un concombre moyen

-Un poivron moyen

-Plus de légumes à votre choix! J’adore ajouter des épinards et des broccolis crus

-2 cuillères à table graines de citrouille

-2 cuillères à table graines de sésame

-2 uillères à table noix du Brésil

-3 uillères à table amandes

-Plus de grains et noix à votre choix! J’aime ajouder des graines de tournesol, des canneberges sechées, des pistaches, noix de cajou, etc.

-2 cuillères à table huile d’olive

-1 cuillères à table sirop d’érable

-Des gouttes de jus de citron (moins que la moitié d’un citron)

Transformation!

-Amener l’eau à l’ébulition avec une pincée de sel et une de poudre d’ail. Ensuite ajouter le quinoa et diminuer le feu, le laisser pendant 13 minutes. Lorsque le quinoa aura absorbé toute l’eau, ce sera prêt!

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-Commencer à couper les légumes

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-Laisser le quinoa refroidir complètement

-Mélanger tous les ingrédients dans un bol, dont l’huile d’olive, le sirop d’érable, le jus de citron, une pincée de sel et une de poivre.

QuinoaSalad3

Bon appétit!

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