Amazing Eggplant Lasagna

(La version en français suivra)

Amazing Eggplant Lasagna

Preparation time: 15 minutes

Cooking time: 35 + 15 minutes

According to Dale Pinnock, the Medicinal Chef, eggplants are great for nervous system health, since there is a compound in its skin which is though to ‘protect the fatty coating of nerve cells from damage’, as he stated in his book. Therefore it can be very healthy to make this recipe a few times a month, since it’s a delicious way to eat this healthy vegetable!

This recipe yields two portions for two hungry people! It’s my mom’s lasagna recipe, that’s why it’s so gooood :D And it’s so simple and easy to make, it’s perfect if you’re preparing a dinner for friends and family. Even though this recipe is vegetarian, I guarantee that everyone will love it! Plus, you can personalize it by adding your favorite ingredients (like spinach or kale or more cheese…).

Ingredients

-1 medium eggplant

-3 tbsp of olive oil, a pinch of salt, a pinch of salt, pepper and paprika

-1 teaspoon garlic powder

-1 tbsp gluten-free (or not) Bread crumbs

-1 cup tomato sauce (I used homemade tomato sauce)

-1/2 cup Parmesan or Mozzarella Cheese (I use lactose free cheese), or even Vegan Cheese might work ( but this quantity depends on how much you like cheese!)

-Optional: 1/2 cup spinach

-Optional: a bit of groundless beef sautéed with onion and garlic

Transformation time!

-Heat the oven to 180 C / 350 F

-Cut the eggplant in 1 cm / o.4 inch slices

-Cover a baking pan with aluminium paper and spread a bit of olive oil on it

-Spread the eggplant slices on the pan, then add the olive oil, salt, pepper and paprika, and put it in the oven

-Leave it for 35 minutes until it’s cooked and golden, then take it out of the oven and let it cool

(But don’t turn off the oven)

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-Start the lasagna layers! In a relatively small pan, add firstly a layer of sauce (and a layer of groundless beef if you want). Then, add one layer of eggplants.

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-Add one layer of spinach (if you want) and the garlic powder. Add a layer of bread crumbs, then another layer of sauce and one of cheese.

-Repeat this three or four times (but only add the garlic powder once), depending on the depth of your pan.

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-Leave it in the oven for about 10-15 minutes, until the cheese becomes golden like a Gratin

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Seriously though, look at that!! I wish you could smell what I smell right now… So go on and make yourself this treat :)

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Bon appétit!




Merveilleuse Lasagne aux Aubergines

Temps de préparation: 15 minutes

Temps de cuisson: 35 + 15 minutes

Selon Dale Pinnock, le “Chef Médicinal”, les aubergines sont bénéfiques pour la santé du système nerveux, car dans leur peau on retrouve un composé qui protège le revêtement gras des cellules nerveuses. Donc il peut être très santé de cuisiner cette recette quelques fois par mois, parce que c’est une façon délicieuse de manger ce légume!

Cette recette donne deux grandes portions. C’est la recette de lasagne à ma maman, c’est pourquoi elle est si bonne!!! :D Aussi, cette recette est sincèrement très facile à faire et assez rapide, ce qui est parfait pour un souper avec des amis ou la famille. Et même si c’est une lasagne végétarienne, je vous garantis qu’elle plaira à tous les goûts! Vous pouvez également la personnaliser en ajoutant vos ingrédients préférés, que ce soit des épinards, du kale, ou plus de fromage!!

Ingrédients

-1 aubergine moyenne

-3 cuillère à table d’huile d’olive, une pincée de sel, poivre et de paprika

-1 cuillère à thé de poudre d’ail

-1 cuillère à table de chapelure (j’utilise la chapelure sans gluten de la marque québecoise “Maison Cannelle”)

-1 tasse sauce tomate fait maison (ou achetée à l’épicerie)

-1/2 tasse fromage (parmesan, mozzarella, ou végétalien). Cette quantité va dépendre en fait de quantité de fromage que vous désirez.

-Optionnel: 1 tasse épinards

-Optionnel: un peu de sans-viande hachée sautée avec des oignons et de l’ail

Transformation!

-Chauffer le four à 180 C / 350 F

-Couper l’aubergine en tranches de 1 cm / o.4 pouces

-Covrir un plateau avec du papier aluminium et étendre un peu d’huile d’olive dessus

-Placer les tranches d’aubergine sur le plateau, ajouter de l’huile d’olive, du sel, du poivre et de la parpika, et le mettre dans le four

-Laisser cuire pour 35 minutes jusquà ce que ce soit cuit et doré, puis l’enlever du four et le laisser refroidir. Laisser le four allumé.

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-Commencer à faire les couches de la lasagne! Dans un contenant, étendre d’abord la sauce (et le sans-viande si vous désirez). Ensuite, ajouter une couche d’aubergines.

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-Ajouter une couche d’épinard si désiré, puis la poudre d’ail. Ajouter une couche de chapelure, puis une autre couche de sauce et une couche de fromage.

-Répéter ces couches trois ou quatre fois, mais mettre la poudre d’ail seulement une fois.

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-Laisser le tout dans le four pendant environ 10-15 minutes, jusqu’à ce que le fromage soit doré, en gratin

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Sérieusement, regardez ça!!! Et ça sent tellement bon… Donc allez-y sans hésiter, cuisinez cette lasagne et vous ne le regrettverez pas ;)

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Bon appétit!

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