Simple Tofu Spread

(la version en français suivra)

Delicious, Simple and Healthy Tofu Spread!

Preparation time: 5 minutes

The title says it all! This very simple recipe is made every single week at my house, and everyone loves it. You can spread it on your toast in the morning, use it to make a full-of-protein vegetarian sandwich for lunch, or eat it on crackers as a mid-afternoon snack. It’s much healthier than eating snacks with cheese, salami or nutella, as many people usually do. Plus, this tofu spread is incredibly delicious. Plus, you can personalize it with your favorite seasonings. Before saying no, just give it a try! ;)

 SimpleTofuSpread

Ingredients

-1 box of extra firm silken tofu (around 350 grams / 12.3 oz)

-1 tbsp mayonnaise (I used Hellmann’s, but vegan mayos work as well!)

-1 teaspoon Dijon mustard

-1.5 teaspoon old style mustard

-1 teaspoon ketchup (or any tomato paste)

-1 tbsp lemon juice

-2 tbsp sliced chives

-1 teaspoon dehydrated garlic

-1 pinch salt

-1 pinch black pepper

-Optional add-ins: small pieces of sliced olives, or capers, or dried tomato…

Transformation time!

-Open the box of tofu, pour the water out

-Add the tofu in a bowl and mash it gently with a fork until it becomes purée-like, completely mashed

SimpleTofuSpread1

-Add all the ingredients, one by one

SimpleTofuSpread2

-Mix everything and you’re done! Leave it in the fridge and keep it for 4-5 days max

SimpleTofuSpread3

-Bon appétit!



Tartinade de tofu: délicieuse, simple et santé!

Temps de préparation: 5 minutes

Le titre de la recette résume le tout! Je fais cette tartinade incroyablement simple à toute les semaines, et tout le monde l’adore. Vous pouvez la tartiner sur du pain le matin, l’utiliser pour un sandwich végétarien le midi, ou le manger sur des craquelins pour la collation. C’est beaucoup plus santé que de manger des collations avec du fromage, du salami ou du nutella, comme plusieurs personnes font. En plus, cette tartinade de tofu est délicieuse, et vous pouvez la personnaliser avec vos ingrédients préférés! Avant de dire non, essayez-la! ;)

SimpleTofuSpread

Ingrédients

-1 boîte de tofu extra ferme à texture fine (environ 350 grammes / 12.3 oz)

-1 cuillère à soupe de mayonnaise (j’ai utilisé la marque Hellmann’s, mais les mayos végétaliennes fonctionnent aussi bien!)

-1 cuillère à thé de moutarde Dijon

-1.5 cuillère à thé de moutarde à l’ancienne

-1 cuillère à soupe de ketchup (ou n’importe quelle pâte de tomates)

-1 cuillère à soupe de jus de citron

-2 cuillère à soupe de ciboulettes finement tranchées

-1 cuillère à thé d’ail deshydraté

-1 pincée de sel

-1 pincée de poivre noir

-Autres ingrédients additionnels: olives tranchées fines, câpres, tomates sechées…

Transformation!

-Ouvrir la boîte de tofu et laisser couler l’eau

-Ajouter le tofu dans un bol et l’écraser avec une fourchette jusqu’à ce qu’il devienne comme une purée

SimpleTofuSpread1

-Ajouter tous les ingrédients un à un

SimpleTofuSpread2

-Mélanger le tout et voilà! Laisser la tartinade dans le régfrigérateur pendant maximum 5 jours

SimpleTofuSpread3-Bon appétit!

Advertisements